Så mycket regler..

Vi var ju som bekant hos tandläkaren igår.. Och när vi kommer in på Lenas (som hon hette) rum så får Pärlan syn på en stor påse på väggen där det hänger typ 100 nappar, kändes det som iaf.
"Titta mamma, MASSA MASSA BAPPAR!" Tilde blev helt lyrisk och tyckte vi skulle ta alla dessa med hem. Så kom vi in på hur länge det egentligen är okej att ha napp, Lena sa att det är helt okej fram till 3 års ålder minst. Nappen är en trygghet för barn, och dom slutar med den när dom känner sig redo. Jag tycker bara Tilde ska bappe på natten, eller när hon ska vila middag. Hon är inte ens 2,5 än, men jag tycker ändå att det är ett rimligt krav. Finns ingen anledning till att hon ska ränna omkring med napp i munnen på dagarna.. Dels för att man inte hör vad hon säger då, och dels för att de kan sabba hennes tänder.

Vad jag skulle komma fram till är att jag tycker det är så förbannat svårt att veta när man ska sluta med saker och ting.. NÄR ska jag ta nappen för henne och säga att det är nog? NÄR ska jag börja bli orolig över att hon inte vill gå på pottan? Hur länge är det okej att ha blöja? När jag ska byta från bebissäng till riktig säng? Det är så mycket att hålla reda på, och alla säger olika.. Så nu skiter jag i det här. JAG bestämmer hur länge mitt barn får ha bappe, JAG bestämmer hur länge jag tycker det är okej att hon har blöja. Och JAG bestämmer när det är dags att byta till riktig säng.. För nu är jag trött på och läsa krönikor el inlägg om vad som är bäst för barnen.

Nånstans så borde väl JAG va den som vet vad som är bäst för just MITT barn?
Bra så!


Kommentarer
Postat av: monia ♥

hejsan :) Jus nu har jag en tävling där du kan vinna ett set med TANDBLEKNING :) Scrolla ner några inlägg i min blogg och var med & tävla du också ! :)

2009-10-07 @ 14:08:22
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Postat av: Anna

Självklart är det föräldrarna som avgör sånt..Sen kan det väl vara bra med vägledning? Av typ media eller andra föräldrar..Alla föräldrar gör liksom inte kloka beslut, (typ dom som tror att barn mår bra av att amma till dom är typ sju år)

De här med pottan och sängen? Tilde kanske har svårt för det med pottan men tänk på ALLT annat hon lär sig, hon pratar ju ovanligt bra för att bara vara två!

Och riktig säng, det har många frågat oss också..Vi resonera så här; Tildes säng passar henne alldeles utmärkt fortfarande, inte ens lite förliten. Hade hon rett ut en riktig säng nu? Nej det tror inte jag med alla myror hon har i sin rumpa :)

Allt kommer med tiden! Alla lär sig olika och det ÄR sjukt störigt att folk runtom ALLTID måste lägga sig i hur andra uppfostra sina barn..I de flesta fall vet mamma och pappa bäst! :D

Haha orkade du läsa allt? :)

2009-10-07 @ 14:51:22
URL: http://whataboutanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0