Min musiksmak? Eller?

Jag har upptäckt en sak.. Jag är ju ganska inrutad i min musiksmak, jag gillar helt enkelt sånt som spelas på radion. Populär-pop kort och gott.. Pink är min absolut största Idol och det finns inte en låttext med henne som jag inte kan utantill. Jag är även ett stort fan av svensk musik, framförallt musik i stil med Lars Winnerbäck, Melissa Horn och Magnus Weideskog. Det är den typen av musik jag gillar, vad nu den kallas.. Ni ser att det är väldigt väldigt lite rock här va? En kompis till mig, Niklas, är expert på att skicka över "rock-låtar" till mig på msn med orden: "Men okej, lyssna på DENNA da. Den måste du gilla Jennie?"
Jag tror den där situationen har utspelat sig minst 100 gånger, och hittills har jag gillat EN enda låt som han skickat över. Säger oxå ganska mycket om mitt förhållande till rock, det är helt enkelt inte min grej..

MEN, det finns alltid ett men :) Så har jag en gammal klasskompis, som jag tycker väldigt mycket om. Har inte sett honom på 100 år, då han är bosatt i Norge numera. Men jag tycker om honom lika mycket för det.. Han har iaf i sin tur en lillebror, som jag finner mycket trevlig och charmig. Denne lillebror spelar i ett band, som råkar spela just rock. Så häromdagen fick jag för mig att söka efter dessa, X point enemy, på spotify. Och får då upp två låtar faktiskt.. Vilket jag inte alls trodde!

Lyssnar på den första.. Lyssnar på den andra.. Lyssnar på den första igen.. Sen håller jag på sådär ett tag. Plötsligt inser jag att ju mer jag lyssnar, ju mer gillar jag det. Får inte alls ihop det, för det är så långt ifrån min typ av musik man kan komma. Framförallt så gillar jag den första låten, The devil within. Den har jag nog lyssnat på 10 gånger på rad nu.. Lyssna framförallt på första minuten innan Alex börjar sjunga, sjukt bra! (Om det nu är Alex som sjunger, vilket va en gissning från min sida.)

Så jag tänkte ju dela med mig till er, av dessa fantastiska pojkar. Jag söker på youtube, och får upp 2 klipp även där.. Det ena rekomenderar jag er att låta bli att titta på (HAHA), det andra lägger jag upp här. Inte den låten jag tycker är bäst, men det får duga. Min rekomendation är att ni söker på X point enemy på spotify, och lyssnar på den första låten. KALASBRA! Gör det, NU! :)

Bra så!


Kommentarer
Postat av: Rickard

Jag måste verkligen gå in här oftare, finns alltid något intressant skrivet även om jag, som vi konstaterat innan, kanske inte delar alla dina intressen =)

Detta inlägget gillade jag i synnerhet eftersom jag själv nämns ("mycket trevlig och charmig", men Jennie då) och då min ensemble.

Jag blev positivt överraskad att du gillade låtarna, faktiskt. Trodde ju inte att det var din kopp te alls men ibland händer det att man överraskar sig själv! Och ja, det var nog bra att du inte la upp det andra klippet från youtube även om det kanske är bäst representativt om hur vi är på vägarna =)

2010-03-20 @ 17:45:15
URL: http://richieroyale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0