Som att ha TVÅ barn!

Jag har ganska kort stubin, och jag AVSKYR att ha den stökigt i mitt hem.
Jag blir på så OTROLIGT dåligt humör av det.
Och jag är dessutom OTROLIGT trött på att gå och plocka grejer HELA tiden.
Såååå..

1. Kläder på golvet är inte okej!
Man behöver inte slänga kläderna exakt där man står när man klär av sig. Mitt förslag är att lägga in dom i garderoben igen, lägga dom i tvättkorgen eller hänga dom på någon av krokarna på sovrumsdörrens insida.

2. Sluta använda ordet SEN!
"Ja jag ska göra det.. sen" "Jo det kan jag väl.. sen" Nej nej nej, from NU så finns inte ordet SEN. Jag plockar bort den från den svenska ordlistan. Det är slut med SEN, bara GÖR DET med en gång istället. Alla vet ju att man egentligen menar att man inte tänker göra det när man säger SEN!

3. Om diskmaskinen är klar så går det bra att tömma den!
Man behöver inte ställa sin smutsiga disk på diskbänken, det tar MAX 5 minuter att tömma diskmaskinen OCH sätta in sin smutsiga disk.

4. Släcka lampjävlarna när man går hemifrån!
Om man ska lämna hemmet är mitt förslag att släcka samtliga lampor efter sig. El är inte gratis, tvärtom det är svindyrt. Gnäll inte över den höga elräkningen om du lämnar hemmet med lampor tända i VARENDA vrå.

5. Låt inte 100 plastpåsar med smutstvätt ligga framme!
Om man har smutsiga kläder med sig hem från, exempelvis jobbet, lägg då dom i TVÄTTKORGEN och inte i en plastpåse innanför dörren. När jag sen ber dig ta bort den för 5e gången, svara då inte: "Jag gör det sen.."

6. Samma gäller smutsiga kläder när man duschar!
Om man tar av sig sina mögiga kläder, tex efter en golfrunda, inne på toaletten för att duscha. Då är mitt förslag att man även tar dom med sig ut när man är klar, och istället placerar dessa i tvättkorgen i tvättstugan.

7. Sängbäddning!
När man bäddar sängen innefattar det även att rätta till underlakanet i sängen. Annars ser de ändå obäddat ut oavsett hur fint man "lagt" täckena.

8. Mata hunden när man vaknar!
Om ingen annan är hemma när man går upp bör det va en bra idé att ge hunden mat. Han kan inte klara sig ända tills jag kommer hem lite över 3. Även djur behöver mat, tänka sig.

9. Sopor ska va I soptunnan!
Om man, exempelvis städar sin bil, så är det en väldigt god idé att slänga skiten i soptunnan då. Och inte ställa skiten JÄMTE soptunnan så fåglar eller andra random djur drar ut skiten över hela uppfarten.

10. Plocka undan efter måltid vid tvn!
Om man känner för att äta lite framför tvn är det helt okej, men låt då inte skiten stå kvar när du sedan går därifrån. Ta tallrik eller liknande MED DIG och sätt in i diskmaskinen.

11. Fastbränd mat!
Om man har lagat, exempelvis stuvade makaroner, och det har fastnat i botten. Häll då diskmedel och varmt vatten i botten och låt stå typ 30 minuter, skrubba sedan ren och sätt in i grytskåpet. Att du låter det stå i 3 dagar gör inte saken bättre, vattnet kallnar efter en stund och då är det HELT meningslöst att vänta. Även här är det förbjudet att säga: "Ja men jag ska fixa den SEN.."

Återkommer sen om jag kommer på fler saker att kräka ur mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0