Vårt hem var aldrig min borg.

Hon vaknade med ett ryck. Hög musik spelades genom högtalarna och hon hörde hans röst sjunga med i låtarna. Hon reste sig upp för att kolla vad klockan var, 01.43.
Hon visste att baren han brukade hänga på för att dricka öl och spela på Jack Vegas maskinerna stänger kl 23 på vardagar. Vart han hade hållt hus i nästan 3 timmar hade hon ingen aning om.

Kylskåpsdörren öppnades och några sekunder senare hördes det klassiska pyset av en nyöppnad burk, och så började han sjunga med i låten igen.
Hon vågade inte röra sig. Hon visste inte om det var en ölfylla eller spritfylla han hade just den dagen. En ölfylla så gick det att prata med honom, en spritfylla var det en omöjlighet.

Hon hörde att han pratade i telefon. Eller skrek i telefonen snarare. "Din jävla fitta, kom för fan inte och tala om för mig vad jag får och inte får göra." Spritfylla alltså konstaterar hon.

En stund senare blev det plötsligt tyst. Hon kollade på klockan, 03.06. Hon smög upp ur sängen, öppnade försiktigt sovrumsdörren och kikade ut. Inte en rörelse där ute, bara musiken som pumpar ur högtalarna. Hon tog på sig ett par strumpor för att kunna smyga bättre. När hon kom ut i vardagsrummet satt han bara där med slutna ögon och hakan i bröstkorgen, helt naken. Hon tänkte att han såg död ut, men avbröts i sina tankar när han hostade till.

Hon gick fram och la över honom en filt och släckte cigaretten som låg och rykte i askkoppen. Hon stängde av musiken och smög sen tillbaka till sitt sovrum. 07.00 skulle klockan ringa, och hon skulle gå till skolan. 3,5 timme senare ringde klockan, men hon hade ännu inte somnat om. Hon torkade sina tårar, gick in i badrummet och satte igång duschen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0